Error with Ansys Electrical - Full site liscence not working

I am a student at UC Riverside, we have a full site license for everything but the electrical component is not working. Workbench and other software suits open and load correctly, but the electrical components give a license error.

I can attach the ansys diagnostics log upon request. Thank you.

Answers

  • tsiriakstsiriaks 3240 El Camino Real #290, Irvine, CA 92602Forum Coordinator

    no need for the entire logs. Can you post the full/exact error message that you see when trying to launch AnsysEM ?

    The AnsysEM requires two other ports than the workbench/Mech/Fluids tools :

    1. FlexNet (lmgrd) port. This is default to 1055 but make sure the license server is using this default port too.

    2. Ansys vendor daemon (ansyslmd) port. This is dynamic by default (meaning it's not fixed) but you can fix it by using the following step on the license server machine

    To set the ansyslmd port to be static , please go to this (default location)

    (Windows) C:\Program Files\ANSYS Inc\Shared Files\Licensing\license_files 

    (Linux) ../ansys_inc/shared_files/licensing/license_files

    , and modify the VENDOR line in every .lic files

    so that it looks like this

    VENDOR ansyslmd PORT=1056

    (of course, you can use other port aside from 1056 as well)

    Please make sure that you restart the ANSYS License Manager after you edit this.


    The client must be able to communicate with the license server via these two ports.

Sign In or Register to comment.