Error while loading the DockingPane

Dear all,

    I have installed the ANSYS 2019R2 for both Centos 7 and Ubuntu recently. The installation succeeded but when I trying to open "Geometry" (DesignModular) under Workbench. Both of them (the Centos 7 and Ubuntu version) pops up an error message saying "Error while loading the DockingPane). I have ANSYS 19.0 installed for these systems previously, and they have NO problems. Also, ANSYS Fluent 2019R2 works in these systems too. Please help!

Thanks,

Alan

Comments

  • tsiriakstsiriaks 3240 El Camino Real #290, Irvine, CA 92602Forum Coordinator
    edited June 2019

    Hi Alan,

    Are you physically using this machine or you use some kind of remote access tool to access it ?

    Also, try this: Close all ANSYS applications , then rename ~/.mw/Application Data/Ansys/  and  ~/.ansys/ 

    Thanks,

    Win

  • AlanAlan Member
    edited June 2019

    Hi Win,

        Thank you for your reply. 

         I physically use these machines.

         I tried to "mv ~/.mw/Application Data/Ansys/ ~/.mv/Application Data/Ansys_old/" and "mv ~/.ansys/ ~/.ansys_old/" for both machines. The issue is still there.

    Alan 

  • tsiriakstsiriaks 3240 El Camino Real #290, Irvine, CA 92602Forum Coordinator
    edited June 2019

    Hi Alan,

    Let's focus on CentOS 7.

    Did you install redhat-lsb ?

    Is there any .err files under (default) /ansys_inc  ?

    Please post the screenshot of the error including the Workbench interface or surrounding areas.

    Thanks,

    Win

     

  • AlanAlan Member
    edited June 2019

    Good afternoon Win,

        Installation of "redhat-lsb" resolved the problem in CentOS 7! Thanks!

        I tried to use the same trick for Ubuntu: "apt-get install lsb-core". Unfortunately, it does not resolve the problem. I found the /ansys_inc (for Ubuntu version) has an error file:  Install.err.tmp. Here is what it says:

    ###### Error #######

    Error executing configuration script '/usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigRSM.sh'

    '"/usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigRSM.sh"  -installdir "/usr/ansys_inc" -rev 194 -dotrev 2019 R2 -scripttosource "/usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/ConfigCommon.tcl" -sourcedir "/tmp/ans_install_tmp4907" -os_lang en-us -install -skip_file_associations ' terminated after 1 attempts with the following error(s):

        Unknown error

    Exit Code: 0

    readlink: invalid option -- 'p'

    Try 'readlink --help' for more information.

    dirname: missing operand

    Try 'dirname --help' for more information.

    dirname: missing operand

    Try 'dirname --help' for more information.

    dirname: missing operand

    Try 'dirname --help' for more information.

    dirname: missing operand

    Try 'dirname --help' for more information.

    dirname: missing operand

    Try 'dirname --help' for more information.

    /usr/ansys_inc/v194/RSM/Config/tools/linux/rsmconfig: 26: /usr/ansys_inc/v194/RSM/Config/tools/linux/rsmconfig: /Framework/bin/Linux64/runwb2: not found/usr/ansys_inc/v194/aisol/.workbench: 1: /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: rpm: not found

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/.workbench: 1: /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: rpm: not found

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/.workbench: 1: /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: rpm: not found

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: line 151: rpm: command not found

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/libans.common.clrhostmonou.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: line 151: rpm: command not found

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/libans.common.controlsu.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: line 151: rpm: command not found

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/libans.graphics.controlsu.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: line 151: rpm: command not found

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/libans.graphics.graphutilityu.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: line 151: rpm: command not found

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/*ud.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/*ud.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/*ud.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/*ud.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh: 170: [: /usr/ansys_inc/v194/aisol/dll/linx64/*ud.so: unexpected operator

    /usr/ansys_inc/v194/aisol/../commonfiles/MainWin/linx64/mw/setup-mwuser: line 151: rpm: command not found

     

    thanks,

    Alan

  • tsiriakstsiriaks 3240 El Camino Real #290, Irvine, CA 92602Forum Coordinator
    edited June 2019

    Hi Alan,

    What about these two

    apt-get install libmotif-dev

    apt-get install lsb

    Thanks,

    Win

  • AlanAlan Member
    edited June 2019

    Good morning Win,

         I tried these two commands. Both worked, but neither resolved the problem

     

    Alan

  • tsiriakstsiriaks 3240 El Camino Real #290, Irvine, CA 92602Forum Coordinator
    edited June 2019

    Hi Alan,

    I think the root cause of that readlink error is similar to what Jake described in here

    https://studentcommunity.ansys.com/thread/installation-of-ansys-19-4-structures-2019-r2-on-kubuntu-19-4-freezes-at-arcnode/

    I would recommend to just stick with your CentOS.

    Thanks,

    Win

  • AlanAlan Member
    edited June 2019

    OK. got it. Thanks!

  • Hello Win,


    I have the same problem

    ANSYS 2020R2 on

    SUSE 15 SLED SP1

    When starting ANSYS from shell, I get following error messages..

    /usr/ansys_inc/shared_files/licensing/linx64/ansysli_client: error while loading shared libraries: libldap-2.4.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

    /usr/ansys_inc/shared_files/licensing/linx64/ansysli_client: error while loading shared libraries: libldap-2.4.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

    Warning: Missing charsets in String to FontSet conversion

    Warning: Unable to load any usable fontset

    The workbench is starting, and I get the same error message

    Error while loading the DockingPane

    Design modeler is opening and working , but the Docking Pane is missing


    I tried to install all packages with lsb and motif, but without success.


    Greetings,

    Holger

  • kaengokaengo Member
    edited November 12

    OK,

    I installed libldap,

    thereafter, I made a fresh install of ANSYS

    now, there is no error message when starting.


    But still, I get the ERROR WHILE LOADING THE DOCKINGPANE - error.


    Does anyone know, what to do??


    Greetings,

    kaengo

Sign In or Register to comment.