Ansys Products

Ansys Products

Installation freezes at “Created service script: arcnode”

    • AndiMb93
      Subscriber

      Hi,


      I'm trying to install Ansys 2019 R3 on OpenSUSE Leap 15.1. The installation is freezing at 


      AWPROOTDIR = /mnt/appl/x86_64/ansys_inc/v195


      Creating ANSYS RSM Cluster Node Service script ...


      Created service script: arcnode


       


      There is nothing in the install.err. 


      Is there something I can do beside changing to another OS?



      Andreas

    • tsiriaks
      Ansys Employee

      Do you have libpng12 installed on the systems ? You can try checking Chapter 2 of ANSYS Install Guide for Linux. Make sure you systems have those prerequisites (or something similar/equivalent) installed.


      Thanks,


      Win

    • AndiMb93
      Subscriber

      Hi,


      yes, libpng12 is installed. I tried to check the prerequisites and installed some additional 32bit libraries:


      already installed:


      libpng12-0, libpng12-0-32bit, motif, Mesa, libjpeg62, libXp6, xterm, libSM6, libstdc++-devel and C/C++ libraries


      newly installed:


      libSM6-32bit, libstdc++-devel-32bit, gtk2-tools-32bit, libXxf86vm1-32bit, libXt6-32bit, glib2-tools-32bit, libXp6-32bit


      It still freezes at arcnode.


      Andreas

    • tsiriaks
      Ansys Employee

      Hi Andreas,


      Can you check if lsb is installed ?


      https://forums.opensuse.org/showthread.php/465474-openSUSE-11-4-does-not-install-LSB-by-default


      Thanks,


      Win

    • AndiMb93
      Subscriber

      Hi Win,


      I checked and it wasn't installed, just lsb-release not the lsb core package. I installed but it still freezes at arcnode. Is there a way to check where and why the arcnode script is stopping working?


      Andreas

    • tsiriaks
      Ansys Employee

      Hi Andreas,


      There used to be a flag -debug that you can add when launching the installer but I've not used that for a long time, not sure if it still works with these new versions.


      Could you try it ?


      Thanks,


      Win

    • AndiMb93
      Subscriber

      Hi Win,


      I tried but I can't see anything in the debug informations. The installation process still stops at "Created service script: arcnode". The last line in the debug log is "Running configuration script"/mnt/appl/x86_64/ansys_inc/v195/commonfiles/configs/linx64/config/AnsConfigWB.sh" -installdir "/mnt/appl/x86_64/ansys_inc" -rev 195 -dotrev 2019 R3 -scripttosource "/mnt/appl/x86_64/ansys_inc/v195/commonfiles/configs/linx64/config/ConfigCommon.tcl" -sourcedir "/tmp/ans_install_tmp18294" -os_lang en-us -install -skip_file_associations"


      Andreas

    • tsiriaks
      Ansys Employee

      Andreas,


      what if you change the installation directory to be just the default one, like /ansys_inc/v195/ 


      if this still doesn't work, I'm out of idea, sorry. You may have to use a supported OS.


      Win

Viewing 7 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.